Hírek

5 nap a rajtig - íme az összes versenyszám

2017.02.20
A mai napi edzői meetingen a még kérdéses versenyszámokat is átbeszéltük és véglegesítettük. Bár már jó párat kipublikáltunk, most egy helyre összegyűjtöttük az összeset. Még egy hét áll rendelkezésre, használjátok ki az időt és készüljetek. Viszont legyetek résen. Több feladatban a szervezés és a gondolkodás lehet többet ér, mint a nyers erő…

A verseny délelőtt 10:00-kor kezdődik, a versenyszámok pontos ismertetésével. Előtte fél órával tartunk egy rövid, de annál meghatóbb megnyitót. A verseny során minden csapatnak 5 versenyszámot kell teljesíteni. A legjobb 4 csapat jut a döntőbe, ahol elválik, melyik csapat nyeri a 100000 forintos fődíjat, a vándorkupát és az érmeket. Apropó vándorkupa. Az idei évtől a nyertes csapat egy éven keresztül gazdája lesz a vándorkupának, melyet nagy becsben tartva kirakhat a terme, egyesülete vagy irodája polcára.

A délelőtt folyamán, forgó rendszerben, az összes csapat elvégzi az 5 feladatot, melyből három a fenti új termünkben, még kettő a lenti termünkben lesz. (egyes feladatok között körülbelül 20-30 perces pihenőidő lesz)A döntőt a fenti teremrészben tartjuk.

A születésnapi csapatverseny után mindenkit meghívunk a születésnapi afterparty-ra, melyről ITT tudsz bővebben olvasni. (Helyszín: Goodbar GoodBurger, V. kerület, kecskeméti utca 6.)

De nézzük a lényeget, a feladatokat (sorrend változó, apróbb változtatások jogát fenntartjuk):

Három ismétléses maximum elemelés  (deadlift):

Csapatok addig haladnak felfele a súlyokkal, még mindenki el nem éri a maximum 3 ismétlését. Minden csapattag maxát regisztráljuk. Az összpontszámot az egyének maximumainak összege képezi. A feladat elvégzésére 15 perc áll rendelkezésre. A súlyokat csak felfele lehet pakolni, leszedni nincs lehetőség. Azonos súlyeredménynél a könnyebb összsúlyú csapat nyer. Végrehajtásnál fontos a kontrollált letétel. (SBD és Reband használata tilos)

Evezés fejenként pontosan 200m, büntetés 3 burpee:

Versenyszám célja, hogy minden csapattag fejenként pontosan 200m-t evezzen. Minden versenyzőnek törekednie kell arra, hogy pontosan 200m-nél állítsa meg a számlálót. Hiba esetén az eltérést a csapattagok büntetés képen burpee formájában kell törleszteniük (m/3burpee). Például, ha valaki 201m-nél állítja meg a számlálóját, a többieknek 3 burpee-t kell csinálniuk, ugyanez 203m esetén 9. A burpee-t szinkronban kell végrehajtani. Az evezőgépről csak a büntetés teljesítése után szállhat le az aktuális versenyző, mely után elfoglalhatja a helyet a következő. Cél a táv megtétele a legrövidebb idő alatt.

(Az evező gépnek mozgásban kell lennie. Ahol a kerék megáll az az eredmény számít. Ha megált a kerék újra mozgásba nem lehet hozni.)

Menmaker 10 perc amrap

Egy sorba ki lesz rakva párosával 10, 12, 16, 18, 20 kilógrammos kézi súlyzók. Minden csapattag kiválasztja a számára szimpatikus dumber-t. A csapattagok egyszerre dolgoznak 10 percen keresztül. Súlyokat cserélgetni nem lehet. A végeredményt a csapat össz ismétlésszáma adja.  (technikai végrehajtás fekvőtámasz kimarad, a guggolás vízszintes alá)

Szántolás

A versenyszám előtt a csapattagok lemérlegelnek, az egyének súlyának összeadásával megszületik a csapat súlya. Ezt a súlyt kell szánon a bolya megkerülésével egy kört tolni. A versenyszám kezdetekor egy nagy halom súlyból, a start négyzetbe kell pakolni a csapat súlyának megfelelő sújt. A start négyzetben lévő súlynak pontosan a csapat súlyának kell lennie. A start négyzetből kerülhetnek a tárcsák a szánra, melyet a 10 m lévő bója megkerülésével kell a startvonalra visszajuttatni. Visszaérve a szán tartalmát a finis négyzetbe kell átpakolni. Mikor minden lekerült a szánról a finis négyzetbe, akkor kezdődhet az újabb pakolás a start négyzetből. Egyszerre a szánon maximálisan 200 kg lehet. A csapatok maguk döntik el és helyezik fel körről körre a súlyokat. A szánt bármilyen formátumban lehet tolni, húzni. Cél, hogy a lehető leggyorsabban jutassa át a csapat a súlyát start négyzetből a finis négyzetbe.

Dupla Belles GTOH

Egy versenyzőnek három perce van a lehető legtöbb ismétlést megcsinálni. Cél a dupla bell (lányok 12kg, fiúk 20kg) fej felé juttatása (any How). Ha a bell földetér a versenyző átadja helyét a következőnek. Technikai végrehajtás során érvényes, a fej fölötti lock out. A sújt pihentetni csak Rack pozícióban vagy fej felett lehet. Ha egy versenyző nem tudja a 3 percet végigcsinálni, akkor is meg kell várni még az ideje lepörög és csak utána jöhet a következő.  

A DÖNTŐ:

250 Wallball/ 200boxtep/ 150 APU for Time/ 100 Guggolás/ 50 húzodszkodás

Egyszerre egy versenyző dolgozhat, de minden csapattagnak minimum 1 ismétlést meg kell csinálnia feladatonként. Cél, hogy minél gyorsabban végezzenek 250 Wallball, 200 boxtep, 150 APU, 100 guggolás és 50 húzódzkodással.

Wallball: Lányok 6 kg fiuk 9kg. Szabályos végrehajtás: Visszintesig guggolás, vonal fölé dobás.

Boxstep: Telitalpas nyújtottlábas egyenes felállás. Goblet fogás. Fiuk 24 kg, lányok 16 kg. Lányok fektetett, fiuk állított boksz.

APU: Láb felhúzásnál a térd haladja meg a csípő vonalát, mellkas érintse a talajt. TRX alja a legalacsonyabb versenyző lábszárának középvonala.

Guggolás dupla 16 fiuk, lányok dupla 12,

Húzódzkodás strict no kipling

 

Versenyre jelentkezni 23. Szerdáig lehet az info@thorgym.hu címre küldött levéllel, melybe írjátok bele a csapat fantázianevét és a csapattagok neveit. A csapat 5 fős (minimum 1 hölgy taggal). Nevezési díj csapatonként 10.000.- forint. 

Partnereink

All You Can Move Webfejlesztés: DropBy Digital