Hírek

A zuglói csapat újra bevetésen

2016.07.18
Július 9-én került meg rendezésre a 3. Impulzus Cross Challenge Körmenden.

Július 9-én került meg rendezésre a 3. Impulzus Cross Challenge Körmenden. Nagyszerű szervezés volt. Több, mint kétszáz nevezés érkezett az ország különböző részeiről az egész napos megmérettetésre. A versenynek a Mjus World adott otthont, ami sokban hozzájárult, a versenyzők WOD-ok közötti regenerálódásához, mivel akik éppen nem versenyeztek vagy a csapattársuknak szorítottak, azok a medencében hűthették le a Naptól és a feladatoktól égő testüket.

 

Pénteken indult útnak 7 mindenre elszánt versenyző a zuglói teremből. RX kategóriában Plesó Tamás és Németh Péter mérette meg magát, Open kategóriában Baltavári Gábor, Bartók András, Krivács Mónika, Mészáros Zsófia és Bucsai Veronika állt rajthoz. Az útra velük utazott a csapat új tagja, Ferenci András is, aki masszőr tudásával igyekezett segíteni a versenyzők munkáját. A WOD-ok között alaposan átmasszírozta a csapattársait, így frissen állhattak az újabb és újabb megmérettetések elé. Köszönjük András.

Nagyon kemény versenyt tudhatnak maguk mögött. A versenyzőink több versenyszámban is bizonyították erejüket; állóképességüket; kitartásukat. Ha éppen nem a saját WOD-jukat csinálták, akkor a csapattársuk mellett álltak, szurkoltak, buzdították, ha kellett, vízzel locsolták a fejét, ezzel is jobb eredmény kipréselésére sarkalva egymást. Igazi csapat!

Mindenki nagyon szép eredménnyel végzett.

Rx kategória:

Plesó Tamás 3. hely

Németh Péter 10. hely

 

Open kategória:

Krivács Mónika 21. hely

Mészáros  Zsófia 10. hely

Bucsai Veronika 3. hely

Baltavári Gábor 15. hely

Bartók András 40.hely

 

A versenykiírást egy hónappal a verseny előtt már tudtuk, bár a felkészülés így is elég döcögősre sikerült. Volt, aki a verseny előtt egy héttel még hátsérüléssel bajlódott, volt, aki éppen visszatért egy hosszabb kihagyásból egészségügyi problémák miatt, de olyan is, akinek munkahelyi kihívások szeghették volna lelkesedését. Nem egyszer megfordult a fejünkben, hogy mégsem megyünk. Hosszú volt az idő és elpróbálva a WOD-okat volt, hogy elbizonytalanodtunk. Végül a csapat győzött, nem a bizonytalanság.

Sajnos munkahelyi kötelezettségek miatt két részletben indult útnak a csapat. Az egyik fele péntek reggel bevette a Balatont, még egy kis feltöltődés gyanánt, míg a másik fele csak késő délután csatlakozott a csapathoz. Este az étteremnél találkoztunk, majd egy kiadós vacsora után elfoglaltuk a szállást.

 

Sok időnk nem maradt a pihenésre, mert kora reggel már indultunk is Körmendre, hogy megmutassuk, milyen kemények a Zuglósok. Negyed nyolckor kezdődött a buli a regisztrációval, majd fél nyolckor kezdetét vette az eligazítás, a feladatok szabályos végrehajtásának ismertetése. Nyolckor Körmend polgármestere ünnepélyesen megnyitotta az eseményt, és innen nem volt megállj. Pörögtek az események. A verseny az Open női és férfi kategóriával kezdődött, majd az RX női és férfi kategória követte. Bemelegítettünk az első WOD-hoz, és mire feleszméltünk, már a vállunkon voltak a kitűzött súlyok. „Elkezdődött a wod B része és még mindig nem tértem magamhoz… kerestem a kulacsom, az edzőm szólt, hogy figyelek, aztán elindult az óra. Elkezdtem darálni a feladatsort, sit up; deadlift; burpee over the bar; boxjump…Első kör kész, még kettő! Hajtjuk magunkat és egymást! Hallom a bíztatást! Nagyon sok erőt ad, És vége!” Míg az első feladatott ledaráltuk a Zsófival, a csapat fele elment bevásárolni, az egész napos versenyre. Megcsináltuk, most jöhet a jól megérdemelt pihenés, reggeli, kávé… és természetesen nem feledkezünk meg a soron következő csapattársunkról sem, akinek szorítunk.

13:30-ra végzett mindenki az első körrel. Mire a második WOD-hoz értünk Ferenci András már átmasszírozott minket, újra csatára készek voltunk. A masszázsnak köszönhetően frissen álltunk a platformra. És kezdődött az egész elölről. Az óra visszaszámol és sípszó. Újabb 9 perc hajtás. Ekkor már az egész csapat jelen van és egy emberként áll melletted a tűző napon és szorít. „ Ez az, nagyon szép! Ne tedd le! Most hajtsd meg! Nincs már sok, gyereee!...”

A WOD-ok között szépen fogyatkoztak a versenyzők. Az utolsó WOD-ot már csak 3-an csináltuk végig és még sem. Az egész csapatra szükség volt, hogy menjen. „Tűzött a nap, tudtam, hogy ezt még utoljára meg kell hajtanom, hogy a vágyott eredményt elérjem. Az eleje egész jól ment. 20kcal evezés; 6 snatch; 20kcal evezés; 12 pull up; 20kcal evezés; 24 clean; kezdtem érezni, hogy lassan vége… 20 kcal evezés; 48 wall ball… ekkor volt a legnagyobb szükségem a csapat támogatására. Úgy éreztem nem bírom tovább. 190 cm-re kellett feldobni –ezelőtt még nem dobtam ilyen magasságra- nem volt erőm és világgá ment a pulzusom, kerestem a levegőt. A csapat fél méterre állt tőlem és bíztatott, üvöltötte, hogy tovább, ezért jöttél…. locsolták a fejem, sőt a verseny hevében még egy fontoskodó bíróval is összeszólalkoztak. Nagy küzdelem árán túljutottam az wall ball-on. Már csak 20kcal evezés volt hátra és vége. A csapat jött velem az evezőgéphez, és velem számolták a kalóriákat. Volt olyan csapattársam, aki belekönnyezett a harcba. Mikor végeztem, leborultam az evezőgépről, és igyekeztem visszanyerni a légzésem. Biztos voltam benne, hogy elúszott a 3. hely. Nem voltam elég jó. Majdnem egy percet rontottam, az átlagomon…

Baltavári Gábor következett. Újabb küzdelem, újabb hajrá, újabb buzdítás. Szép egyenletes teljesítményt nyújtott. Plesó Tominkról nem is beszélve. Szép egyenletes munkával beevezett az első helyre, így összetettben megszerezte a 3. helyezést, dobogóra állhatott.

A díjátadó 20:30-kor vette kezdetét. Sajnos ekkora mér ismét csak 4-en maradtunk, mer t a csapat fiú részlegének, vissza kellett jönniük Pestre. Átvettük az érmeket, és a képeket már küldtük is a fiúknak, hogy Ők se maradjanak le semmiről. Elhatároztuk, hogy este megünnepeljük a magunk mögött hagyott napot és a személyes teljesítményeket. Hazaértünk és a tervekhez hűen kicsinosítottuk magunkat, vacsorára voltunk hivatalosak. A vacsorát követően terveztük a további ünneplést, de a fáradtság nagyobb úr volt. Vasárnap mindenki magától ébredt, kényelmesen összeszedtük a cuccaink és útnak indultunk. Vissza a pesti hétköznapokba.

Azóta is hasonlóan folynak napjaink. Talán csak annyi változott, hogy feltöltődve, újabb tervekkel és még több energiával vetjük bele magunkat a munkával és edzések tarkított hétköznapok forgatagába.

Partnereink

All You Can Move Webfejlesztés: DropBy Digital