Hírek

Beavatott edző Zuglóban

2017.12.21
A zuglói terem legújabb Beavatás edzőjét köszönthatjük Barbi személyében, aki már jópár éve benne van a Thor rendszer sűrűjében...

Mindig vidám, jókedvű, személye kellemes harmóniát sugároz. Céltudatos, szorgalmas és tényleg állandóan mosolyog! Ismerjétek meg Bakos Barbit, akivel többek között újdonsült feladatairól és munkájáról beszélgettem.

Szia Barbi! Kezdjük is a legfrissebb hírrel. Új feladatok, új munkahely, de nem egy ismeretlen közegben. Mesélj nekem picit erről!

Hát igen. Nem olyan régen kaptam egy telefont, hogy a Thor-nak szüksége lenne egy új edzőre a zuglói termében és rám gondoltak. Nem fogok hazudni, teljesen lefagytam, először azt hittem, hogy egy beugratásról van szó. És, ha belevesszük, hogy Peti (Kolláth Péter – a szerk.) hívott, azt hiszem, mondhatjuk, hogy jogos volt a feltételezés. Aztán kiderült, hogy mégsem.

Titkon reméltem, hogy a 2018-as év tartogat számomra már valami jó dolgot, mert 2017 sajnos nem az én évem volt, de hogy egy ilyen nagyon-nagyon jó legyen az, azt álmomban sem gondoltam volna. Úgy érzem ez a lehetőség nem véletlenül pont most jött, és a legnagyobb hibát követném el, ha nem élnék vele. Így hát, igent mondtam! :)

Ahhoz, hogy valaki a Thor-ban edző lehessen, feltétel a Thor FMT képzésének elvégzése. Te 2017 nyarán végezted el ezt a kurzust. Honnan jött az ötlet?

Amikor kicsivel több, mint két éve átléptem a Thor küszöbét, magával ragadott valami. Eleinte nem is tudtam megfogalmazni, mi miatt éreztem itt olyan jól magam, de az első pillanattót tudtam, hogy ez nem egy átlagos edzőterem, kicsit sem átlagos edzőkkel. Végre úgy éreztem, hogy rátaláltam arra a mozgásformára, amit mindig is csinálni szerettem volna, és ez a rajongás odáig vezetett, hogy idén tavasszal jelentkeztem az edzőképzésre is.

Hogyan kerültél két évvel ezelőtt kapcsolatba a Thor Gym-mel?

Az egyik egyetemi barátom, Bakai Levi (korábbi Thor edző – a szerk.) közösségi oldalán láttam mindig felbukkanni a Thor Gym-et, és amiket Levi a teremről posztolt. Aztán egy csütörtök esti buli alkalmával hirtelen felindulásból megígértem neki, hogy ott leszek a hétfői 21:00 órakor kezdődő Beavatás órán. Habár, eleinte elhamarkodott döntésnek gondoltam, végül tartottam a szavam, amit, azóta sem bántam meg.

A Thor előtt sportoltál valamit? Ha, igen, akkor mit, és miért?

Gyermekkoromban nem űztem versenyszerűen semmilyen sportot. Később is inkább csak kipróbáltam azt, amihez éppen kedvem volt: a zumbától, a spinningen és forró jógán át a TRX-ig mindent, de egyik sem ragadott annyira magával, hogy elég kitartó legyek. Pár hónap, maximum fél év után mindig kerestem valami mást. Eleinte a fő célom az volt, hogy az irodai munka mellett ne „tunyuljak el” teljesen, majd később, amikor elkezdtek felszaladni a kilók, akkor már a súlyvesztés és a formában maradás is célként lebegett a szemem előtt.

Családodban a sport mit jelent, jelentett?

Nem mondanám, hogy sportos családból származom. A szüleim nem rendelkeznek sportmúlttal, és a gyerekeknél sem forszírozták túlságosan. Ez nálunk inkább kimerült a biciklitúrákban és az órákon át tartó tollaslabda-csatákban a nyári szünetekben.

Barátságok köttettek-e a Thor-ban?

Igen! Alapvetően könnyen szót értek az emberekkel, és nagyon közvetlen vagyok mindenkivel, viszont maga a csoportokban történő edzés, az edzőim (korábban Bakai Levi és most pedig Becher Kristof – a szerk.) személyisége, a sok közös csapatépítő program, mind hozzájárult ahhoz, hogy az edzőtársakból barátságok alakuljanak ki. Emiatt kicsit fáj is a szívem, hogy lezárult számomra ez a korszak, és véget érnek az eddigi csoportommal a közös edzések, mivel ütköznek majd az edzésekkel, amiket én fogok tartani. De biztos vagyok benne, hogy tartani fogjuk a kapcsolatot, és találkozunk majd, amikor csak tehetjük.

Magánéletedre volt bármiféle befolyással a Thor?

Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem, viszont mivel sajnos nem jó irányba, ezért ezt nem szeretném részletezni.

Értem. Vissza egy kicsit a nemsokára induló edzői karrieredhez. Izgulsz?

Igen, nagyon izgatottan várom a január másodikát. Biztos vagyok benne, hogy rengeteg kihívást tartogat majd számomra ez a szakma, de próbálom majd a lehető legjobb formámat nyújtani, visszaadni azt a tudást, amit megszereztem a képzésen, és remélem hamar bizalmukba fogadnak majd a vendégek.

Végezetül, de nem utolsósorban arra lennék kíváncsi, hogy, ha jól tudom, az egészséges életmód nálad nem merül ki a sportolásban, edzésben, hiszen szeretsz főzni és odafigyelsz arra, hogy mit eszel. Honnan a főzési/sütési passió?

Igen, egy jó ideje próbálok tudatosan táplálkozni és rendszert vinni az étkezéseimbe. A sütés/főzés szeretetét nagymamámtól és anyukámtól örököltem, gyerekkoromban sokszor néztem őket a konyhában szorgoskodva, majd ettem meg a finom végeredményt. Így, amikor akad egy kis szabadidőm és nem hullafáradtan esek haza edzés után, akkor szívesen főzőcskézek otthon. Szeretek kísérletezni, új ízeket kipróbálni, de ami mostanában a mániámmá vált az az, hogy nem csak elkészítem, de próbálom minél látványosabban tálalni az ételeimet és ezeket általában meg is örökítem. Erről tanúskodik az instagram oldalam is, ahova majdnem minden nap feltöltöm, hogy éppen mit ettem (egy időben az ételek makróit is kiszámoltam és feltüntettem a képek alá), ezzel segítve és inspirálva a hozzám hasonló, tudatosan táplálkozó személyeket. :)

Köszönöm, hogy időt szakítottál rám, és az interjúra, öröm volt Veled beszélgetni.

Tehát kedves Mindenki: Bakos Barbival januártól zuglói termünkben találkozhattok kora reggel, és késő délutántól egészen estig.

A Beavatás programról bővebben ITT olvashatsz.

Partnereink

All You Can Move Webfejlesztés: DropBy Digital