Hírek

Bemutatkozik Győri Raymond

2018.01.24
Raymond a futball világából érkezett a képzésre, így rendhagyóak a céljai is. Ismerjétek meg, hiszen alázatossága és meglátásai példamutatóak.

Szia, először is köszönöm, hogy időt szánsz a kérdéseimre.

Mesélj magadról.

Helló! Ugyan, semmiség! Harminckét éves vagyok, Százhalombattán élek. Két állásom is van: Az első, a foci (mindig örök szerelem marad), másodállásban pedig egy étteremben melózgatok.

Foci?

Igen! De már sajnos csak amatőr szinten játszom, és edzőként is tevékenykedem. Tíz évesen kezdtem, és, azóta is az első számú dolog az életemben. Minden buktatójával és szépségével együtt.

Buktatók? Kifejtenéd egy kicsit bővebben?

Pályafutásom alatt négyszer kellett kés alá feküdnöm, ebből kétszer a keresztszalagjaimat kellett műteni. Meggyőződésem, ha anno a futball mellett lettek volna funkcionális kiegészítő edzések, akkor nem lett volna ennyi sérülésem, és a bekövetkezett sérülésekkor sem kellett volna olyan sok időt kihagynom. Ez a gondolatmenet a fejemben egészen odáig vezet, hogy talán magasabb szinten is űzhettem volna a focit, ha nincsenek a sérüléseim. Azok, amik sajnos végzetes kimenetelűnek bizonyultak a foci-karrieremet illetően.

Sajnálom! De nagyon elhivatottnak tűnsz. Nem beszélve arról, hogy ritkán látjuk keresztezni a futball útját a funkcionális edzésekkel...

Igen! Futball-edzőként kötelességemnek érzem, hogy megelőzzem az olyan eseteket, mint amilyen az enyém volt. Akármilyen furcsán hangzik, a foci nem csak a fociról szól, hanem a prevencióról, és arról, hogy a játékosok épek, sérülésmentesek maradjanak. Egyrészt a maguk érdekében, másodsorban pedig azért, mert sérült futballistát nem lehet a pályára küldeni...

Te magad hol játszottál?

A magyar és a norvég másodosztályban. Imádtam, de többre vágytam.

Visszatérve a tervedre, szép célkitűzés! Miért pont a Thor FMT?

Battán is van egy Thor Gym, onnan a hírek, és a jó tapasztalatok! Nem beszélve arról, hogy minden sportágban, így a fociban is fontos, hogy megfelelő fizikai alapokkal rendelkezzenek a sportolók. Így a sérülések is jovbban elkerülhetőek. Sajnos ebben itthon még a csapatsportok esetében gyerekcipőben jár a téma, sőt ez az első amin sok csapat spórol. Azonban ha a trendeket figyeljük, ez hamarosan remélhetőleg változni fog.

Értem. Sok sikert kívánunk Neked a céljaidhoz!

Köszönöm! Szép napot Nektek! 

Amennyiben edzéseink iránt érdeklődsz, akkor kattints IDE!

Ha szeretnéd megtudni, mit kínál az FMT funkcionális edzőképzése, akkor bővebben itt olvashatsz róla.

Partnereink

All You Can Move Webfejlesztés: DropBy Digital