Hírek

Bogi a fedélzeten

2017.11.15
Zuglóban egy ismerős, ám mégis új arccal találkozhattok október 30.-a óta. Annak idején, 2015 tavaszán még Eszes Liliékkel végezte el az FMT Level I.-es képzésünket Balázs Bogi, akivel azóta is folyamatos és jó kapcsolatot ápoltunk. Ősszel pedig eljött az ideje, hogy hivatalosan is csatlakozzon végre a Thor családhoz.

Délutánonként még derűsebb a hangulat az eddigieknél Zuglóban: Czunyi Kata energikus kisugárzásával új lendületet hozott a terembe, ám pár hete ez fokozódott, hiszen egy picire nőtt, állandóan mosolygós tündéri lány vezetésével egy konstans nevetéssel teli Beavatás kurzus pörög.

Nem titok, Bogi jó ideje a látószögünkben van, ám különböző okok miatt most érkezett el az ideje, hogy Thor edzővé avanzsáljon. Ebben óriási szerepe van annak, hogy az FMT elvégzését követően nem csupán ült a babérjain, hanem folyamatos önképzéssel egyre magabiztosabb szakmai háttérre tett szert.

 

Miképp gondolsz vissza az elmúlt pár évre?

 

Érdekes visszagondolni az elmúlt évekre. Kb 7évvel ezelőttig egyáltalán nem sportoltam. Semmit. Soha. Mára olyannyira az életem részévé vált, hogy én segítek másoknak abban, hogy az ő életüknek is szerves része legyen a mozgás. Teljesen megváltozott az életem. Központi eleme lett a sport.

 

Innen indulva valóban meglepő, hogy nem csupán a sport szerelmese lettél, de remek edző is.

 

2015 márciusában csak a saját edzéseim érdekében vágtam bele a Thor Gym FMT képzésébe. Szerettem volna megtanulni, hogy hogyan kell a gyakorlatokat helyesen kivitelezni, hogyan lehet elkerülni a sérüléseket, vagy hogyan kell hatékony edzésprogramot írni változatos eszközökkel.

A képzés során rájöttem, hogy ez egy nagyon jó dolog. Ez én csinálni akarom! Olyan komoly szakmai alapot kaptam, mellyel abszolút outsiderként is bele mertem vágni, hogy edzőként dolgozzak.

 

Hogyan alakult a képzés óta eltelt több, mint 2 év?

 

Egy apró pincehelységben kezdtem bele az edzések megtartásába. Mára egy olyan erős kis csapat kovácsolódott össze, akikre már mint barátaimra gondolok. Érzem azt az óriási bizalmat, amivel irányomban vannak.

 

A bizalom felelősséggel is jár…

 

Éppen ezért használok ki minden adandó alkalmat, hogy a tudásomat fejlesszem. Folyamatos továbbképzéseken veszek részt és szakmai konferenciákon mélyítem el a tudásomat, követem az új trendeket a funkcionális edzés terén, esetleg új eszközökkel ismerkedem meg behatóbban. Számomra ez nagyon fontos ismérve egy jó edzőnek. Ne csak az edzettjeitől várja el, hogy egyre jobbak és jobbak legyenek, hanem saját magát is folyamatosan új kihívások elé kell állítani.

 

Milyen képzéseket végeztél?

 

Szert tettem kettlebell oktatói-, online coaching-, suspension trainer oklevelekre, valamint a szakmai szemináriumokon is igyekeztem minél több információra lecsapni: PT, BIG3, mobility szemináriumok szerepelnek a listámon.

 

Miként éled meg az új szerepkört? A Beavatás csoportokat bízta rád a Thor. Ez nem kis feladat.

 

Büszkén mondhatom, hogy már a Thor Gym berkein belül is tartok edzéseket. Óriási felelősség, hogy immáron a Thor család teljes jogú tagjaként állhatok ki a gumiszőnyegre és indíthatom el a mozogni vágyókat egy olyan úton, ami egy egészségesebb életbe vezet. Zuglóban egyelőre 3 csoportom van, akiknek Beavatás edzéseket tartok. Izgalmas látni, hogy egy csoporton belül hányféle ember van, mennyire különbözőek és mégis egy cél érdekében együtt dolgoznak mindent beleadva.

 

Ezek szerint jó döntés volt anno a Thor felé orientálódni?

 

Életem egyik legjobb döntése volt, hogy a Thor Gym-et választottam. Ha nem ilyen szakemberekkel kerülök kapcsolatba, már lehet, hogy rég elfelejtettem volna a próbálkozást az edzősködéssel.

Mára a szenvedélyem lett ez a munka! 

Nagyon jó azt hallani, hogy valaki azt mondja rólam, hogy úgy érzi, a jó kezekbe került!

 

Mi a célod, jövőképed?

 

Ha visszagondolok, hogy honnan indultam, akkor el sem tudom képzelni, mi lesz ebből! (Természetesen pozitív értelemben.)

Nagyon sokáig szeretném még átélni, hogy emberek a kezeim között erősebbé, fittebbé, elégedettebbé váljanak! Hihetetlenül jó érzés!

 

Köszönöm a türelmed, és csak így tovább Bogi! Szuper, hogy köztünk vagy!

Ha szeretnél Boginál edzeni, akkor írj nekünk a beavatas@thorgym.hu címre.

Amennyiben az edzőképzésünkről olvasnál bővebben, IDE KATTINTVA megteheted.

Partnereink

All You Can Move Webfejlesztés: DropBy Digital