Hírek

Edző születik

2017.08.15
VIII. FMT Level I.-es funkcionális edzőképzésünk a vége felé közelít. A tét az edzői póló és a dicsőség. Persze nem akármilyen kihívás, hogy a sikeres vizsgát követően a legjobb teljesítményt nyújtó edző már a következő héten fogadhatja vendégeit egyik termünkben. Ki lesz az, aki kiérdemli a bizalmat? Egyelőre ezt homály fedi, azonban Borbély Noémi elszántságával mindenképp versenyben van.

Mióta érdekel a mozgás és a sport?

Körülbelül 16 éves korom óta egyre jobban érdekel a mozgás és az egészséges táplálkozás. Az egész életem és minden gondolatom ezek körül forog. A mindennapokban is aktív vagyok, nem csak edzés terén.  Például mindenhová gyalog vagy bicklivel megyek (kb. napi 24 km-t tekerek). A mozgás és táplálkozás témakörökben kutakodom naphosszat az interneten, csak ebben a témában olvasok könyveket.

Miért éppen funkcionális edzés?

Tavasszal diplomáztam rekreációszervezés és egészségfejlesztés alapszakon. Az egyetem alatt kezdtem el a CrossFit-et, amibe rögtön beleszerettem. Kipróbáltam a TRX-et is, de önmagában az nem elégített ki, változatosságra vágytam. A CrossFitben való fejlődésem érdekében kezdtem el a súlyemelést is, ezt 8 hónapig űztem, sőt indultam a főiskolás bajnokságon is. Azonban a verseny után visszatértem a CrossFithez, mert a súlyemelést önmagában egyhangúnak tartottam: hiányzott a CrossFit változatossága és zavart, hogy “elszállt” az állóképességem…

Az edzőképzésre miért jelentkeztél?

Minden vágyam, hogy a hobbymból munka váljék és ezzel foglalkozhassak a továbbiakban. Szeretek tudást átadni, szeretem ha valaki olyanról kérdez (edzés, táplálkozás), amit imádok, és örülök ha valakivel megoszthatom azt, amit tudok, főleg, ha még érdekli is.

Szakmailag késznek tartod magad?

Pár éve egy edző ismerősöm kedvesen próbált rávilágítani arra, hogy Magyarországon milyen nehéz jó edzőképzést találni és, hogy az edzők élete sem olyan szép és egyszerű, mint amilyennek kívülről  tűnik, de én már akkor megmondtam, hogy nem érdekel, én már márpedig edző leszek. Tisztában vagyok vele, hogy sokat kell tanulnom, node minden szakmának a titka, a folyamatos önképzés.

Az FMT képzéssel elégedett vagy?

 Nagyon tetszik, hogy nagy hangsúlyt fektetnek a gyakorlati részre is. Ezáltal nem csak elméletben tanulunk, hanem biztos vagyok abban, hogy a képzést követően senki sem esik kétségbe, amikor meg kell tanítani egy adott gyakorlatot, vagy éppen ki kell valakit javítani.

Amennyiben többet szeretnél megtudni a Funkcionális edzőképzésről, kattints IDE.

Partnereink

All You Can Move Webfejlesztés: DropBy Digital