Hírek

FMT képzés – Edzőjelöltek 3.

2015.03.14
Újabb interjút olvashattok a sorozatunkban, melyben bemutatjuk a Thor FMT képzésre járó edzőjelölteket. Közülük kerül majd ki az a két tréner, akik a Thor Gym második, zuglói edzőtermében a szakmai munkát elindíthatják.

 

A feladat nem kicsi: A Beavatás program atyja, Tanos Bálint által elkezdett utat kell folytatniuk, melyen a tavalyi edzőképzés legjobbjai - (Nagy Fruzsina, Bakai Levente, illetve most már Gazda Mihály), illetve a Powerbuilderes Wittmann Zsolt - sikerrel vezetik tanítványaikat. És talán ennél is fontosabb: Megőrizni, és népszerűsíteni a Thor Gym védjegyévé vált filozófiát, melynek alapköve a szakmaiság, illetve fő irányvonala, hogy a Vendégeknek olyan szolgáltatást nyújtsunk, ami nem csupán az erő-, és állóképesség javításáról, de az egészségükről is szól…

Lássuk hát, kik szerezhetik meg a nagy becsben tartott, piros edzői pólókat:

PowerBuilder Viktor

Bemutatkozik: Bognár Viktor

 

Vágjunk is a közepébe: Mikor, hol kezdted a sportot?

Körülbelül 18 éves koromig teljesen inaktív életet éltem, ahogy sajnos azt az átlag teszi. Majd "hobbi gyúrósként" kezdtem terembe járni, hogy kicsit formába hozzam magam. Minél jobban belemerültem, annál jobban érdekelt a téma. Elkezdtem utánaolvasni, belemélyedni a témába. Szabadidőmet is egyre inkább ennek szenteltem, főként a táplálkozás és erőedzés témakörök lettek a szenvedélyem.

 

Akkor innét egyenes út vezetett az edzői álmokhoz…?

 

Amikor már komolyabban érdekelt az edzés, el is végeztem egy alap sportedző tanfolyamot, de nem sok újat tudott nekem adni. Nagyrészt azokat a sablonos információkat hallottam, amiket szinte bárki elérhet, aki utánajár a témának. Mivel főleg a Thor Gym által képviselt irányvonalat favorizálom, így interneten keresztül régóta követtem a terem életét. Nagyon tetszett a komoly szakmai háttér, ami mindig az itthoni átlag előtt jár egy lépéssel (vagy inkább tízzel). Már az első FMT képzést sem szerettem volna kihagyni, de a munkám miatt sajnos nem jutott rá időm. A másodiknál "így vagy úgy, de belevágok és elvégzem" mentalitással jelentkeztem, munka mellet, messzebbről feljárva, de szerencsére nagyon alkalmazkodó a csapat.

 

Említetted a Thor által képviselt irányvonalat. Ezalatt mit értesz?

 

 A teremben először pusztán pár hónapja jutottam el személyesen, amikor Witmann Zsolt elindította Mobility szeminárium sorozatát. Bár ekkor edzeni nem volt lehetőségem. Utóbbi időben sikerült jobban megismerkednem a teremmel, és úgy gondolom profi módon felszerelt, az adott célokhoz megfelelően. Nincsenek felesleges csili-vili gépek, mert egyszerűen nincs rájuk szükség. Ellenben lépten nyomon profi olimpiai rudakba, gumiszalagokba, szánba és hasonló finomságokba botlanak a funcionális edzések szerelmesei. Nem beszélve arról, hogy az edzők mindenkire odafigyelnek, és valóban vigyáznak a vendégek egészségére.

 

A képzéssel elégedett vagy? Azt kaptad, amit vártál?

 

Eleve a teremben komoly szaktudású edzők felelősek a magas színvonal fenntartásáért. Ez a képzés során is megmutatkozik. Nagyon sok új információhoz jutottam. Minden előadó kicsit más személyiség és más irányt képviselnek, de a jól bevált alapoktól egyikük sem rugaszkodik el.

 

Hogy tervezed a jövődet?

 

Mindenképp edzőként szeretnék elhelyezkedni, mivel ez egy régi célom. Szeretnék emberekkel dolgozni, segítséget nyújtani, tapasztalatot és még több tudást felhalmozni az edzéssel kapcsolatos témákban. Óriási dolognak tartom, hogy edzőként az embernek nem csak fizikálisan lehet segíteni, hanem mentálisan is. Pozitívan hat a személyiségre a rendszeres mozgás, és ezek az előnyök a mindennapi életben is megmaradnak. Főleg kisebb csoportos és privát edzésben gondolkodom. Véleményem szerint könnyen elcsúszik a komoly szakmai felügyelet nagyobb csoportos órák esetében. Bár ez a Thorban nem okoz gondot, hiszen minden program úgy lett felépítve, hogy ez a probléma ne merülhessen fel. Tetszik, hogy előrébbvaló a szakmaiság, minthogy éppen egy bérlettel több fogy. Ez a vendégek érdekeit szolgálja.

 

Partnereink

All You Can Move Webfejlesztés: DropBy Digital