Hírek

Fordított edzések...

2016.12.22
Javában zajlik a fordított hét. Folyamatosan bővülő cikkünkben rövid visszaemlékezéseket olvashattok a résztvevőktől.

Az év utolsó hete különleges a Thor Gymben: ezen a héten a vendégeink tartanak edzést egymásnak - és saját edzőiknek is. Izgalmas pillanat ez sokuk életében, akik még sosem foglalkoztak így emberekkel. Azonban edzéseket tartani, nem csak móka, hanem munka is, amely felelősséggel jár. Éppen ezért komolyan rákészültünk a feladatra. December 3-án dr. Tanos Bálint, a terem szakmai vezetője tartott egy felkészítő előadást az edzésrendszerünk mögött meghúzódó elméletről, és az edzéstervezés gyakorlati alapjairól. Itt lehetőség volt néhány vendég edzéstervét is kielemezni, átbeszélni.

A munka itt még nem állt meg: a feladatra jelentkező vendégek leadták az általuk tervezett edzést vagy edzéseket edzőjüknek, aki ellenőrzi azt, és segít kialakítani egy végleges, biztonságosan elvégezhető tervet, amelyet aztán a vendég vezényel le, többek között saját edzőjének.

Miután megvolt a képzés és leadták edzéstervüket, december 19. és 22. között tarthatják meg edzéseiket. Folyamatosan bővülő cikkünkben a bátor jelentkezők élményeiről olvashattok rövid szösszeneteket.

Szívós Zoltán

"Bálint felkészítő előadása nagyon érdekes és hasznos volt. Szerintem mindenkinek végig kellene hallgatni egy ilyet, aki már eljutott az UST-ig.Az edzéstervet ezek után nem volt nehéz összeállítani, de az éles bevetés előtt Rékával még átbeszéltük. Hétfőn tartottam Réka három csoportjának egy összevont órát. Itt egyben résztvevő is voltam, így ki is próbálhattam, hogy mit sikerült összehozni. Jó volt, hogy a többiek is benne voltak ebben a "játékban" és egy egész korrekt edzést tudtunk végigcsinálni. Respekt Rékának, akinek aznap ez volt a harmadik órája, és ennek ellenére végig lelkesen kitartott.

Összességében jó lehetőség volt, örültem, hogy pozitívak voltak a visszajelzések is. Érdekes volt megtapasztalni, hogy mennyi háttérmunka, tervezés van egy jó edzés mögött."

 

Tóth Marianna

"A fordított hét remek lehetőséget kínált kipróbálni magunkat a másik oldalon. Fitness-wellness instruktornak tanulok, ami mellett januárban a THOR Academy FMT Level I. képzését is elkezdem, így amikor az edzőm mesélt a fordított hétről nagyon megörültem. A felkészítő szeminárium segített átlátni az UST edzések tervezésének menetét, ennek és a Bujáki Ricsinél töltött sok-sok produktív hónapnak köszönhetően könnyen megtudtam írni egy hetes edzéstervet a társaimnak. Nagyon örültem, hogy a tervezést az edzőnk felügyelte, de nem volt megkötve a kezünk, lehetett sőt, kellett is saját, az edzőnk által nem használt gyakorlatokat csempészni a tervbe hogy egyedivé tegyük azt. Hétfőn meg is tartottam az első UST edzésemet. Óriási élmény volt a társaimnak edzést tartani, örültem hogy tudtam nekik olyan gyakorlatokat mutatni amiket még eddig esetleg nem ismertek. Jó volt látni ahogy küzdenek, jó érzés, hogy meg tudtam őket izzasztani.Igazán hálás vagyok a nem mindennapi lehetőségért."

Czimre Dorina

"Nagyon élveztem az edzéstartást. Edzőnek tanulok, de nagyon összetett feladat volt levezényelni élesben. Kívülről nem is gondolná az ember, hogy mekkora háttérmunka kell egy lazának tűnő edzés megtartásához. Talán a legnehezebb feladatot az jelentette a számomra, hogyan állítsam be a terhelést. De nagyon jó edzés sikeredett a végére. Egy napra rá többen odajöttek hozzám, hogy szép kis izomlázuk lett. A legvégén már csak Thorinának becéztek...

Partnereink

All You Can Move Webfejlesztés: DropBy Digital