Hírek

Hivatás mellett újabb hivatás

2019.06.21
FMT Level I. funkcionális edzőképzésünk hallgatónak bemutatását folytatjuk. Szendi Arnoldot ismerhetitek meg.

 

Műlt héten indult sorozatunkat folytatjuk, mely során a funkcionális edzőképzés hallgatóit mutatjuk be. Szendi Arnolddal beszélgettünk, hogy milyen út vezetett az edzúképzéshez, illetve mik a tervei, céljai.

 

Hogyan kerültél a sport világával kapcsolatba?

Egész életemben jelen volt a sport. Gyermekkoromban judo, vívás és a tánc volt amit hosszabb ideig űztem. Majd tizenévesen pár évig labdarúgó voltam. Ezek után találkoztam a küzdősportokkal, amelyek még mindig jelen vannak az életemben, amatőr szinten. Először az MMA világa szippantott be, de onnan gyors váltás következett a No-Gi Grappling világába, ami közelebb állt hozzám. Majdnem mindegyik sportágban sikerült megméretettni magam, több kevesebb sikerrel. Amikre a legbüszkébb vagyok az a BM országos fekve nyomó bajnoki címem 2012-ben, és az országos második helyezés, amit No-Gi Grapplingben értem el 2016-ban.  
 
Mivel foglalkozol?
 
2011 óta a rendőrség hivatásos állományú tagja vagyok, ami szerencsére nagyon változatos és sok sportolási lehetőséget tartogató munkahely. Felszerelésemet követően Pécs és Budapest között folyamatosan ingáztam a különböző beosztások között. Most ismételten Budapesten dolgozom, de úgy érzem megtaláltam a helyem és nem szeretnék újabb beosztás után nézni. 
 
Mi vonzó mégis számodra az edzőképzésben?
 
Az edzői pálya azért vonzott, mert a sport és mozgás mindig foglalkoztatott és ezzel hivatásszerűen foglalkozni nagy ajándék lehet. Ha az ember foglalkozása a hobbija és ezzel még segít másokon is, akkor nagyon szerencsésnek mondhatja magát. A funkcionális edzésekkel először a grappling edzéseken találkoztam, ahol kiegészítő edzésként alkalmazták a törzsizmok megerősítése illetve az állóképesség fejlesztése miatt. Nagyon megtetszett, hisz az addigi konditermi edzésekhez képest nagyon változatos és érdekes volt, azonnal megkedveltem ezt az edzésformát. 
 
Miért éppen az FMT képzést választottad?
 
A thor gym honlapján olvastam egy interjút, ahol Bencze Attilát kérdezték a funkcionális edzőképzésről. A cikk elolvasása után Attilával is sokat beszéltem a képzésről, illetve a thor honlapját is átkutattam további cikkek után. Majd edzőmmel Torma Ádámmal beszéltünk a képzésről, aki szintén megerősített abban, hogy egy nagyon nívós és minőségi kurzusróll van szó és ha kacérkodom az edzővé válás gondolatával, akkor mindenképp ide jelentkezzek. 

Mik az eddigi tapasztalatok?

Meglepően alapos a képzés és nagyon motiváló az, ahogy Tanos Bálint beszél erről a témakörről. Az ő tudása ráébresztett, hogy még nagyon sok mindent kell tanulnom...
 
Célok, tervek a jövőt illetően?
 
Szeretnék edző lenni a Valhalla Team-ben és megtapasztalni, hogy milyen egy jó , sok emberből álló, motivált csapatot edzeni, esetleg edzői sikereket elérni. Valamint szeretném tovább mélyíteni tudásomat a témával kapcsolatban.

 

Köszönöm és sok sikert a képzéshez!

 

Amennyiben felkeltette érdeklődésed az FMT LEVEL I. funkcionális edzőképzés, akkor a részletekért kattints ide.

 

Partnereink

All You Can Move Webfejlesztés: DropBy Digital