Hírek

Igen ide felvesznek, itt edző leszek

2017.03.07
Következő történet a VII. FMT képzés sikeres vizsgát tevő hallgatójáról szól. Ékes bizonyíték: megtérül a befektetett energia, ha valaki szívét lelkét beleteszi álmai megvalósításába. Két nappal a vizsga után Takács Dániellel beszélgettünk.

Ákos: Milyen volt a vizsga?

Dani: Az elmúlt időszakban folyamatosan készültem, sokat tanultam. Az írásbeli kemény volt, Zsolt (Wittmann Zsolt PWB atyja) nehéz kérdéseket adott. Szóbelin nagy volt a nyomás. A vizsgabizottságban ott volt Bálint (dr. Tanos Bálint Szakmai vezető), több aktív edző és a Garage Gym képviselői. Mindenki a legjobb tanítványt kereste, hogy kiválaszthassa azt, akivel szívesen dolgozna együtt. A vizsga után egy órát sétálgattam, nem voltam megelégedve magammal. De reméltem, hogy a befektetett munka meghozza gyümölcsét.

Á: Térjünk vissza a legelejéhez. Mi motivált a jelentkezésedkor.

D: Az elmúlt években rendezvényszervezőként dolgoztam. Ez egy nagyon kemény és pörgős meló. De már egy ideje valami fix-re, tervezhetőre vágytam. Az Ősszel Jamaicán voltam a nagymamámnál. Ott volt időm elgondolkodni, merre és hogyan tovább. Azt tudtam, hogy váltanom kell, egy olyan munka kell, amellyel hosszútávon is tudok tervezni. Egész életemben sportoltam és két éve a CrossFit felé fordultam. Elvégeztem egy edzői képzést, de a klasszikus konditermi környezet nem vonzott.  Ekkor ugrott fel a Facebookon az FMT képzés. Ismertem a Thor-t, ismertem két edzőt. Őket kérdeztem, hogy érzik magukat, milyen a rendszer, milyen a csapat… Másfél hét mérlegelés után eldöntöttem: Igen ide felvesznek és igen itt edző leszek.

Á: Most, hogy már vége a képzésnek milyen visszaemlékezni?

D: Nem voltam járatos a csoportos edzések világában, számomra idegen terep volt. Az elméleti és gyakorlati órák mellett ezért is volt annyira fontos a hospitálás. Meg is kérdezheted Balázst (Szentes Balázs, STC atyja) volt, hogy 3 órán át álltam mellette.  Sokat kaptam Bálinttól. Nagyon szigorú, de tiszteletet parancsoló a szakértelme. Ez érezhető az egész termen, nagyon nagy a felhalmozott tudás és tapasztalat.    

Á: Mi az, amit használni tudsz a tanultakból?

D: Mindent

Á: Nem kérdeztem jól. Mi az ami a legnagyobb hatással volt rád, ami a legjobban formált téged?

D: A szemlélet alapjai, az első lépés, amikor egy vendég a kezeim közé kerül. Az első felmérés… Mikor megérkezik egy csoport hozzám, nem spóroljuk ki az időt, megismerjük egymást. Kis elbeszélgetés, kis warmup. Aztán jöhet tetőtől talpig az ízületi mozgékonyság és izmok állapotának felmérése. Az itt megszerzett ismeretek hosszútávon elengedhetetlenek a közös munkához.

Á: Hogyan tovább?

D: A vizsgámmal nem voltam megelégedve, több volt bennem, mint amit ott ki tudtam adni. De nagyon büszke vagyok, hogy sikerült. Mindezek felett, Torma Ádám ajánlatott tett nekem, amelyet habozás nélkül elfogadtam. Valhalla edzői gárdáját fogom erősíteni a jövő héttől az Óbudai Thorban. A tanulásnak viszont nincs vége, sőt talán csak most kezdődik. Szép sorban az FMT Level II. képzéseit is végig szeretném csinálni. Első a sorban a Kettlebell Instructor képzés, még a nyár előtt.

Á: Hosszú távon?

D: A következő pár évet látom most magam előtt. Alapvetően nagy váltás lesz ez nekem. Célom, hogy minél több embernek tudjak segíteni elérni céljait. Aztán szeretnék versenyfelkészítéssel is foglalkozni, de ez még nagyon messze van.  

Partnereink

All You Can Move Webfejlesztés: DropBy Digital