Hírek

Így születik a THOR GYM 2

2015.03.03
Amikor először jártam a Füredi út 72-76 szám alatti ipari területen, bizony deja-vu érzés fogott el: a környék, és a helyszín hangulata nagyon hasonló ahhoz, amivel a 11.kerületben már sokan találkozhattunk, amikor a Thor-ba mentünk edzésre. Bár még tartott az építkezés, de már kivehető volt, hogy a THOR 2 arra hivatott, hogy a funkcionális edzőtermek fellegvára legyen.

 

Egyediségét a plafonon több sorban is megtalálható napfénytető adja. Ezáltal betekintve a terembe kicsit olyan érzése van a látogatónak, mintha a fényárban úszó paradicsomba lépett volna be. És valóban ez történik, hiszen az ütött kopott helységből az itt dolgozóknak sikerült a funkcionális edzések paradicsomát megteremteni.


Ehhez azonban első lépésben mindent le kellett tarolni, teljesen üresre pucolni a helyszínt. És csak ezt követően indulhatott az építkezés. Falak felhúzása, szeparáció, pult kialakítása.


Különösen érdekes megoldás a felhúzható elektromos ajtó, mely tavasszal és nyáron különösen sajátos hangulattal dobja meg a helyet: A hatalmas ajtót felhúzva, nem csak bővül a tér, de összekapcsolja a kint található kávézót, illetve kültéri edzésplatformot a belső térrel. Igazán izgalmas ötlet, és személy szerint alig várom, hogy az időjárás melegebbre forduljon, és átélhessem ezt a hangulatot.
Visszatérve a munkálatokhoz: Több tucat ember fáradozott azon, hogy relatíve rövid időn belül megnyílhasson a terem. Az elmúl 6 héten gyakran vasárnap is dolgzó brigád, Ferencz-Huszár Antal vezetésével megvalósította beruházó álmait. Az alapokra jöhetett a dekor amire külön nagy hangsúlyt fektettek, bár a Thorban már megszokhattuk az industriális stílust, amire itt csak a szerkezet emlékeztet. De az egyszerűség és funkcionalitás teljesen visszatükrözödik.


Az építők odaadó munkájuknak köszönhetően tényleg egy teljesen kidolgozott, és precízen megszerkesztett edzőterembe látogathatunk, ahol minden a legapróbb részletig igazodik a megálmodott arculathoz.


Mindezt jövő hét végén Te is ellenőrizheted, a megnyitó napján!


Partnereink

All You Can Move Webfejlesztés: DropBy Digital