Hírek

Kolláth Lili - A te edződ

2015.10.29
Folytatjuk sorozatunkat, melyben az FMT képzésen végzett edzőkkel tekintünk vissza az elmúlt időszakra. Milyen hatással volt életükre az edzőképzés, illetve miképp tudják hasznosítani a megszerzett tudást?

 

Már több mint fél éve annak, hogy az edzőképzés kapcsán megosztottad a tapasztalataidat, és terveidet. Akkor azt mondtad, hogy szeretnél a Thor-ban edzősködni. Mint tudjuk ez sikerült is.

Igen, sosem feledem azt a napot, mikor a vizsgákat követően az eredményhirdetésre került a sor: Aznap keveset aludtam, mert nagyon szerettem volna, hogy bizonyítsak, és minél jobb teljesítményt nyújtsak. Az izgalom csak fokozódott napközben, majd az eredmények ismertetése közben tetőződött mindez. Amikor kiderült, hogy én szereztem a legtöbb pontot, akkor hatalmas megkönnyebbülést és boldogságot éreztem.

Azért nem kis feladat várt rád, hiszen a zuglói terem első beavatás óráját neked kellett megtartanod…

Inkább úgy fogalmaznék, hogy én tarthattam meg. És ez elég nagy megtiszteltetés, hiszen egy jól működő rendszer alakult ki, ami már jócskán bizonyított, s nem véletlen ilyen népszerű. Az emberek örülnek, ha odafigyelést kapnak, és értékelik, hogy tudatosan, fokozatosan haladunk a céljuk felé, ahol az egészség, és az eredményesség nem üti egymást. Egyetlen nehézség volt csupán: Miután este kiderült, hogy enyém a piros, edzői póló, másnap reggel már fel is avathattam. Szóval sok időm nem is maradt tétlenkedni: Még aznap este edzésterveket készítettem.

Visszatekintve az elmúlt időszakra, a terveidnek megfelelően alakult az életed?

Imádom ezt a munkát, és ezt a rendszert. Sőt nem is szeretem munkának nevezni. Jó érzés látni a változást a vendégeimen, érezni a bizalmukat. Hála égnek folyamatosan pozitív visszajelzések érkeznek. Picit féltem eleinte, hogy sokan türelmetlenebbek lesznek, és nem értékelik majd azt a változást, ami eleinte kevésbé látványos. Gondolok itt arra, hogy a tartáshibák kijavítása, a törzs megerősítése, és az alap technikák begyakorlása még nem járnak túl sok látványos, esztétikus eredménnyel. Viszont érezni lehet, és ezt észre is veszik a vendégek. Aztán persze, amikor már biztosan mennek a gyakorlatok, és elindul a progresszió, onnantól méginkább elégedetten jönnek az edzésekre.

Mint említetted, hirtelen kerültél a mélyvízbe. Az elejétől fogva gördülékenyen ment a munkába rázódás?

Azt kell mondanom, hogy igen! Persze akadt néhány kérdés, amivel az első hetekben a szakmai vezetőnk, Tanos Bálint idegeire mehettem, de ez inkább az alaposságra való törekvés számlájára írható. Szerencsés vagyok, mert az FMT képzés elméleti, és gyakorlati szempontból is felkészített minden előforduló szituációra. Örülök, hogy olyan helyen dolgozhatok, ahol nem a kapzsiság dominál, hanem, hogy a vendég valóban azt kapja, ami számára a legjobb, és a céljai eléréséhez a legpraktikusabb. Persze ehhez az is szükséges, hogy a csapat egységes legyen: Ebben is szerencsésnek mondhatom magam, hiszen a többi edzővel remek a viszony. Nincs harc a vendégekért, mint sok más helyen.

Mik a terveid, céljaid a közeljövőben?

A fókuszban, a meglévő vendégeim mellett, a most november elején induló csoportok vannak. Már készül a programterv a számukra. Természetesen a fennmaradó idő pedig az önképzésé: Amikor nem edzést tartok, edzéstervet írok, vagy éppen a kisfiammal foglalkozom, akkor olvasom a legfrissebb szakirodalmakat. Ezt megköveteli a piac, hiszen egy kis elkényelmesedés, és azt veszi észre az ember, hogy nem tudja a legmodernebb, leghatásosabb szolgáltatást biztosítani. Én nem szeretnék beleesni ebbe a hibába. A Thor szakmai követelményei ezzel összhangban vannak. De nem csak elvárás szinten, hiszen a vezetőség remek képzéseket is biztosít számunkra. Októberben végeztem el a felfüggesztéses hevederekkel kapcsolatos továbbképzést, de már a következő kurzusra készülök, melynek témája az online coaching lesz.

Nőként, anyaként miképp tudod ezeket összeilleszteni a magánélettel?

Nagyon egyszerű: Egyrészt szerencsés vagyok, mert olyan lehetőséget kaptam, mely mellett azért a kisfiamra is jut idő. Másrészt pedig nem vagyok egy siránkozós típus: Aki szeretne, igen is marad ideje az önmegvalósításra! Néha fárasztó persze, de mi nem az, ami sikerhez vezet?

 

Lilivel találkozhatsz a november 9.-én induló Beavatás program során is. A kurzus órarendjét ITT találod.

Amennyiben pedig az edzőképzéshez kaptál kedvet, és több információt szeretnél megtudni, akkor kattints IDE.

 

Partnereink

All You Can Move Webfejlesztés: DropBy Digital