Hírek

Legújabb edzőnk Zuglóban

2018.03.14
Az év első FMT Level I. funkcionális edzőképzés hallgatói közül három kiemelkedő edző tűnt fel. Közülük Hanik Bogcsa volt, akire a zuglói beavatást bíztuk.

Szia Bogcsa! Köszönöm, hogy szántál időt a beszélgetésünkre!

Szia! Igazán nincs mit, örömmel állok a rendelkezésedre.

Csapjunk is bele! Hogyan kerültél kapcsolatba a Thor Gym-mel?

Párom Balázshoz (Szentes Balázs – a szerk.) jár edzeni immáron két éve, és mindig nagyon pozitívan nyilatkozott a teremről. Körülbelül egy éve válságba kerültem a sport/hobbi területén (korábban tíz évig versenyszerűen hip-hopoztam).  Ekkor mondta Ádám (Berta Ádám, Bogcsa párja – a szerk.), hogy próbáljam ki a Thor-féle funkcionális edzést, és menjek el egy állapotfelmérésre. Ezek után szerencsére rögtön be is tudtam csatlakozni egy UST-s csoportba. Külön kiemelném, hogy újoncként egyből befogadtak a csapatba, így nem éreztem magam kívülállónak.

Ezt jó hallani. Viszont, most, hogy itt Zuglóban színre léptél, mint edző, tudsz még ugyanabba a csoportba járni?

Balázzsal éppen most próbáljuk kitalálni, hogy hogy lehetne összeegyeztetni a saját edzéseimet a munkámmal, az edzősködéssel. Teljesen elszakadni tőle nem szeretnék, hiszen valahol mégiscsak a mentorom. Az FMT képzésem sikerességét is a szívén viselte, bármikor fordulhattam hozzá kérdéssel, óhajjal-sóhajjal.

Apropó, FMT. Honnan az ihlet?

Egy ideje már foglalkoztatott a gondolat, de leginkább azt a tudást szerettem volna megszerezni majd átadni, amit láttam és tapasztaltam az én edzőm által. Azt láttam, hogy az FMT-t végzett edzők megszerzett tudása nem csupán lexikai és egysíkú, hanem komplex, maradandó és gyakorlatias. Ha, azt mondtam, hogy: „itt fáj a lábam”, akkor arra rögtön jött a válasz, hogy: „azért van, mert..”, és kiderült, hogy tényleg.

 A segítőkészség, és a használható tudás szerinted az FMT eredménye?

Igen! Valószínűleg ebben még benne van a Thor Gym szellemisége, légköre is. Úgy tapasztaltam, hogy a kedvesség és segíteni akarás egy általános jelenség a Thor-ban.

Élmények az FMT-vel kapcsolatban?

Gondoltam, hogy kemény meló lesz, és az is lett. Én ezt pozitívumként értékelem és éltem meg, hiszen ez azt jelentette, hogy nem egy befizetem-és-megkapom papírért küzdöttem, hanem valami olyasmiért, aminek nagy az értéke.

Mi az, amit kiemelnél a Thor Gym kapcsán?

A korában említetteken felül azt gondolom mindenképp érdemes megemlíteni a back office munkáját. Amíg nem tekinthettem be a kulisszák mögé, nem is sejtettem mennyi munka és szervezés áll a dolgok mögött. Azt gondolná az ember, hogy ezek maguktól működnek, miközben egy láthatatlan csapat (is) működteti a gépezetet.

Visszakanyarodunk picit, mi az, amit edzőként mindenképpen át szeretnél adni a vendégeidnek?

Szeretném, hogy meglegyen bennük az a fajta motiváció, amit én is kaptam, amikor belekezdtem a Thor-os edzésbe. Járjanak edzeni magukért, a hangulatért, a fejlődésért.

A csoportjaimat már most nagyon szeretem, remélem ők is fognak annyit kapni az edzőjüktől, mint amennyit én kaptam az enyémtől.

Úgy legyen!

 

Ha szeretnél csatlakozni az edzésekhez, akkor kattints IDE!

Amennyiben az edzői pálya érdekel, akkor bővebben ITT olvashatsz a legközelebbi FMT Level I.-es képzésről.

 

 

Partnereink

All You Can Move Webfejlesztés: DropBy Digital