Hírek

Nomen est omen

2019.07.02
Az FMT képzés hallgatóinak bemutatását Szentes Péterrel folytatjuk. Ha képek alapján ismerősnek tűnik a srác, az nem a véletlen műve...

 

Egyik legkítűnőbb és legrégebbi edzőnk, Szentes Balázs a kulcs, ahonnét Peti ismerős lehet: ugyanis ikertestvérek.

A képzés során ez nem kis kihívást jelent az oktatóknak, hiszen akarva-akaratlanul is olyan, mintha Balázs lenne jelen. Mindettől függetlenül Peti nem kis fába vágta a fejszéjét, hiszen ezáltal az elvárások sem kicsik vele szemben...

 

A mozgás mindig az életed része volt, ha jól tudom?

Igen. Mozgékony típusú embernek tartom magam. Ezt a tulajdonságomat jól tükrözi az a tény, hogy valamilyen sporttevékenység mindig jelen volt az életemben az egyéb elfoglaltságaim mellett (család, párkapcsolat, munka, iskola, stb.).

Fiatalabb koromban a csapatsportokat preferáltam, azon belül is inkább a labdajátékok kaptak nagyobb hangsúlyt (labdarúgás, kosárlabda, kézilabda stb.)

Fontosnak tartom, hogy az ember már fiatal korában megtapasztalja, milyen egy csoport/közösség részeként tevékenykedni egy közös cél érdekében (legyen az játékos vetélkedés vagy verseny).

 

Ettől aztán picit eltávolodtál...

A huszadik életévemhez közeledve megtalált a súlyzók világa. Konditermi edzéssel kezdtem az ”ipart”, amelyet viszonylag hamar felváltott az erőemelés, valamint az erőfejlesztő tréningek. Emellett kipróbáltam pár küzdősportot is (Kyokushin Karate, Kick-box, Kempo).

Az elmúlt pár évben a funkcionális edzés és a súlyemelés irányába mozdultam el. Úgy érzem, hogy ezen mozgásformák felfedezésével partot ért a hajóm (egy része...).

 

Eközben a "civil" karriered is szépen alakulgatott.

Gépész- és járműmérnöki végzettségekkel rendelkezem, jelenleg közgazdásznak tanulok.

Mérnökként dolgozom és nagyon szeretem a munkámat. Rengeteget köszönhetek a tanulmányaim, valamint az eddigi munkáim során szerezett tapasztalatoknak és tudásnak, továbbá annak a gondolkodásmódnak, amely ezek által kialakult bennem.

 

Hogy jött ezek mellett az edzősködés gondolata?

Nem dolgoztam még edzőként, de nagy vágyam teljesülne azzal, ha edzéseket tarthatnék a jövőben és ezáltal valamilyen úton-módon hatnék az emberek testi, lelki, szellemi egészségére és szociális életére.

 

Milyen irányban gondolkodsz?

Amint már említettem, a funkcionális edzés egy ideje az életem részét képezi. Amióta csinálom, azóta rengeteget tanultam a saját testem edzés előtti, közbeni és utáni viselkedéséről.

Csak ajánlani tudom ezt a típusú edzésformát azoknak, aki szeretnék teljes testüket átmozgatni, erejüket és mozgásukat fejleszteni, testkompozíciójukat és egészségüket javítani.

A teremben elvégzett munka a mindennapi életben is meghozza az eredményét, legyen szó fizikai vagy akár szellemi nehézségekről.

 

Amikor az edzői lét gondolata felmerült, mi alapján választottál képzést?

Úton-útfélen belebotlottam az FMT képzésbe. Nem egy ismerősöm elvégezte már a tanfolyamot. Ők a mai napig kamatoztatják a kurzuson tanultakat.

Hatalmas motiváció és büszkeség számomra, hogy ikertestvérem, Szentes Balázs, az elsők között vehette át FMT oklevelét és immáron negyedik éve oszlopos tagja a Thor Gym csapatának.

Az ő kitartása, alázatossága, folyamatos tanulási vágya és az egész rendszerhez való hozzáállása nagy lökést adott nekem abba az irányba, hogy belevágjak ebbe az egészbe.

Most rajtam a sor, hogy felvértezzem magam ezzel a tudással a jövőre nézve. Biztos vagyok abban, hogy a képzésen lehetőségem nyílik a szükséges kompetenciák elsajátítására.  

 

Mik a tapasztalataid a képzést illetően?

Minden az elvárásaim szerint alakul a képzést illetően.

Az oktatás színvonala, az oktatók tudása és a gyakorlati lehetőségek megteremtik a szükséges feltételeket ahhoz, hogy a résztvevők értékes ismeretekkel gazdagodjanak, amelyek a későbbiekben nagy hasznukra válnak majd.

 

Miképpen tervezed a jövődet?

Elsődleges célom a tanfolyam sikeres teljesítése. Nem titkolt szándékom, hogy a jelenlegi munkám mellett szívesen tartanék edzéseket a Thor Gym-ben.

Szeretném a ”Thorlife” életérzést közvetíteni és a terem profizmusát képviselni. Nem mellékes az sem a  jövőre nézve, hogy mindazt, amit a sporttól kaptam az eddigi életem során, valahogy továbbadjam másoknak.

 

Sok sikert!

 

Amennyiben felkeltette érdeklődésed az FMT LEVEL I. funkcionális edzőképzés, akkor a részletekért kattints ide.

Partnereink

All You Can Move Webfejlesztés: DropBy Digital