Hírek

Novemberben új Beavatás csoportok indulnak

2015.10.21
Immár majdnem három éves múltra tekint vissza a Beavatás programunk, melynek keretében eddig közel 500 ember kezdte el a munkát. Hogy miért ilyen sikeres a kurzus, és mit is takar valójában, arra adunk most választ.

 

A Beavatás egy általunk kidolgozott speciális program, ahol az erő-állóképességi edzések leghatékonyabb gyakorlatait, és leghasznosabb eszközeit szedtük össze annak érdekében, hogy a lehető legváltozatosabb edzést tudjuk biztosítani számodra.

Az első alkalom magába foglal egy állapotfelmérést. Itt kiderül, hogy mik a gyenge pontok, mikre érdemes figyelni, illetve hogy ki-milyen egyéni célokkal vág bele a közös munkába. Az edző elsődleges célja kiszűrni az akkut problémákat és szükséges esetén orvoshoz küldeni.

Ezt követően az alapok megteremtése következik, ami párhuzamosan két szálon fut: A törzs izomzatának megerősítése az első célunk, valamint az ülőmunkából fakadó tartáshibák, mobilitási problémák helyrehozatala.

Ezzel egyidejűleg pedig bevezetünk az eszközeink helyes használatának technikai hátterébe. Hiszen a megfelelőképp elvégzett gyakorlatok nem csupán a sérülésektől kímélnek majd meg, hanem az edzések hatékonyságát is fokozzák.

A 8 hetes kurzust vizsgával zárjuk, aminek a teljesítését követően jöhet a következő lépcsőfok.

 

Az Athletic Body középhaladó edzésein a Beavatáson már elsajátított tudásra alapozva jöhetnek az összetettebb gyakorlatok, ahol a megfelelő technikai ismereteknek köszönhetően már igazán komoly súlyokkal dolgozhatsz, illetve az állóképesség fejlesztése is új dimenziókba repít majd.

Amennyiben ezt a 8 hetet is sikerrel teljesíted, után jöhet a haladó szint, ahol több alternatívát is biztosítunk:

 

UST - Itt már személyre szabott, fokozatos progresszióval haladhatsz a céljaid felé. Ezek az edzések 8 - 12 hetes periódusokra bontva biztosítják számodra a változatosságot, valamint azt is hogy a szervezeted ne tudjon hozzászokni egy bizonyos terheléshez, hanem folyamatosan új oldalról támadva az idegrendszert ösztönözzük fejlődésre.

 

CrossFit – Napjaink egyik legnépszerűbb irányzata, amely ötvözi a különböző erényeket: egy crossfitternek mindenben kiemelkedőt kell nyújtania: erőben, állóképességben, gyorsaságban, egyensúlyérzékben egyaránt. Nem mellesleg ezek mellékhatásaképp egy irigylésreméltóan esztétikus külsőt kapunk.

 

PowerBuilderTrainingSystem – A kurzus, mely az erőgyakorlatok szentháromságára, azaz a guggolás-fekvenyomás-elemelés gyakorlatokra helyezi a fő hangsúlyt. Cél, hogy minél erősebbé, és stabilabbá varázsold a tested. Ezek egyik fő feltétele, hogy a mobilitás is rendben legyen, s ehhez minden segítséget meg is kapsz a szakemberektől.

 

Amennyiben egyik utat sem érzed sajátodnak, akkor a 16 hét során elsajátított tudásanyag birtokában már képes leszel saját magadnak összeállítani az edzéstervedet és új célok felé haladni.

 

Láthatod, hogy a program fokozatosan nyújt egyre nagyobb terhelést, biztosítva azt, hogy tényleg a minőségi változáson, és dinamikus fejlődésen legyen a hangsúly. A legfontosabb, hogy a mozgás valóban az életed részévé váljon, és segítsen egy életminőség-javulásban.

Sokan esnek abba a hibába, hogy autodidakta módon kezdenek edzeni, illetve abba, hogy hirtelen, mindenféle alap nélkül túl nagy terhelésnek teszik ki a testüket, ami sérüléshez, vagy kiégéshez vezet.

Itt ettől nem kell tartanod, hiszen felkészült, és kiemelkedő tudású edzők biztosítják számodra az alapokat, illetve a fokozatosságot egyaránt.

 

Neked csupán két fontos teendőd van: Válaszd ki órarendünkből a számodra optimális időpontot, illetve tedd oda magad az edzéseken. A sikert pedig mi garantáljuk!

Partnereink

All You Can Move Webfejlesztés: DropBy Digital