Hírek

PT for Athletes III.- Alsó végtagok

2017.03.06
,,Futásnál érzem a térdem….kicsit szúr, néha fáj…guggolásnál kattog…a bal lábam volt sérült, mégis a jobb lábamat érzem..” - legtöbbször ilyen és ehhez hasonló panaszokkal találkozunk. Ha a panaszok kialakulásának hátterét valamilyen orvosi vagy képalkotói diagnózis nem erősíti meg, akkor számos más oka is lehet az előfordulásoknak.

Sokszor mondják, hogy az izmok erősítése csökkentheti a panaszokat és a mai világban erre számtalan lehetőség áll a rendelkezésünkre. Azonban ilyenkor is előfordulhat, hogy az erősítések ellenére a panaszok nem akarnak csökkeni.
Térdpanaszok kialakulása előfordulhat egyes izmok nem megfelelő nyújtása, vagy az izmok nem egyforma mértékű erősítése következtében is. Ugyanakkor panaszokat okozhat akár egyes mozgásminták nem megfelelő kivitelezése is. Az alsóvégtagi sérülések közé tartoznak a bokaízületet érintő  sérülések, panaszok. Ezek többsége legtöbbször valamilyen korábbi traumához köthető, de előfordulhat instabilitás, achilles-ín érintettség, vagy lúdtalp miatt is.

Honnan tudhatom meg, hogy az én panaszaimnak mi lehet az oka? Kihez forduljak és mit csináljak vele? Ezekre a kérdésekre is választ kaptok a Physiotherapy for Athletes következő szemináriumán, ahol az alsóvégtagi panaszokkal foglalkozunk.   

A szemináriumsorozatról ITT olvashatsz bővebben.

Partnereink

All You Can Move Webfejlesztés: DropBy Digital